Den film som vinner omröstning efter omröstning som den bästa filmen är de om Don Corleone, Gudfadern. Det är en trologi på tre filmer där vi får följa en familj som utvandrat från Italien till USA. Jag tror inte att jag behöver beskriva filmen för er eftersom den är så känd.

När det gäller den Italienska maffian så finns det massor av filmer att välja bland. Både från USA men även de som är filmade i Italien. Som turist behöver man givetvsi inte vara orolig att springa på maffian. De verkar i det dolda. Däremot så är det många som fascineras av denna kultur och gärna reser i filmrollernas fotspår.

Vill du vandra i Vito Corleones hemland så är det till Sicilien du ska bege dig. Denna vackra ö med Palermo som ”huvudstad” har så klart inte varit sen att att dra nytta av filmsuccén. Strax utanför Palermo ligger byn Corleone som den kända filmgudfadern fick sitt namn efter. Fast filmen är inte inspelad där utan istället användes byarna Sacoca och Forza d’Agró som båda också ligger på Sicilien.

Ett bra sätt att uppleva Sicilien är att hyra en bostad och sedan resa runt på byn. Hyr semesterhus via in-italia.se som har bostäder både på Sicilen och det italienska fastlandet. Sedan kan ni besöka flera av filmhistoriens mest legendariska platser.

En liten uppdatering

Jag täntke uppdatera det här lite, jag tittade på filmen med en kompis som precis börjat jobba på en firma som jobbar med avloppsrensning och dagen efter så fick han ett jobb hos en italiensk familj på Östermalm som kommer från just Palermo, ett lite roligt sammanträffande.