Så efter en sommar som många i landet känner sig besvikna över, så är det många som har planer att åka utomlands i vinter. Men även om sol och bad lockar så vill man ju inte missa sitt favoritprogram! Det trevliga ”fredagsmyset” kan vara något man vill packa med sig i resväskan, kanske i form av en surfplatta och tv4play? Men kommer det fungera när du lämnar kalla Sverige bakom dig?

Svaret är det beror på. Såklart så måste ni ha en stabil internetuppkoppling. Men också på tv4plays hemsida kan man läsa att många program är bundna till att du är i Sverige. Så det beror på vilka program ni brukar se. Så med hjälpa av att kryssa i rutan ”Visa endast program som är tillgängliga i utlandet” under fliken ”program” så kan ni kolla om era favoritprogram kommer kunna ses när ni är i värmen. Detta fungerar dock bara på en dator. Det kan därför vara bra att kolla upp vilka program ni ska se innan ni åker! Om du inte planerar att ta med dig laptopen vill säga.

Jag prövade själv tv4play-appen utomlands och jag tycker ändå att jag såg andra program än jag sett under sökningen med ”Visa endast program som är tillgängliga i utlandet”-filtret, så en idé kan också vara att pröva sig fram lite när ni är på plats.

Men hur blir det då med de serier du följer som inte går att se?

Gråt inte över att deras utbud av program som går att se utomlands är väldigt begränsat. Det finns ju en lösning! För det som är bra med tv4play och liknande hemsidor är att man kan se programmen vid ett senare tillfälle och på så vis ”catch up” det som man har missat. Detta gör att många tar en tv fri semester och ser sen lite extra tv när de kommer hem och försöker överleva ”jetlaggen”.

Så hur kommer du att göra? Tar ni med er ”tvn” och ser det som går eller blir det maraton av favorit programmen sen när ni kommer hem?

Brukar du använda viaplay också? Då kan du läsa om hur viaplay fungerar utomlands här.